Dossier tècnic, La fusta en la construcció

En aquesta nova publicació volem compartir amb vosaltres un interessant dossier tècnic, publicat per part de Ruralcat (Departamente d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació) sobre les construccions emprant la fusta com a material constructiu.

Aquest interessant monogràfic, que ha comptat amb la col·laboració d’INCAFUST – CTFC, repassa l’evolució tecnològica dels sistemes constructius en fusta i el futur de la gestió forestal sostenible per assegurar la sostenibilitat dels boscos i l’obtenció de la fusta, així com l’ús de productes de fusta amb alt valor afegit.A Catalunya, es disposa de 260.000 hectàrees de superfície forestal certificades amb els segells de gestió forestal sostenible PEFC, que asseguren la sostenibilitat en la gestió dels boscos i l’obtenció de la fusta. L’ús de productes de fusta amb alt valor afegit és un clar aliat per incentivar aques­ta gestió. Els avenços tecnològics també han permès fer un salt qualitatiu a la fusta dins del sector de la construcció.

En aquest context, el Dossier Tècnic nº 102 fa un repàs històric de l’evolució tecnològica dels sistemes constructius en fusta. També exposa les claus de l’eficiència energètica en la construcció amb fusta i els mites i realitats sobre aquest sector i el seu comportament davant el foc.

Per últim, el monogràfic entrevista a Joan Sebastia, gerent de Fustes Sebastia, SL i president de l’Associació de la Fusta Estructural de Catalunya (AFE), que explica els objectius i projectes que ha posat en marxa l’entitat i els avantatges i reptes de futur de la fusta com a material emergent dins el món de la construcció.

El Dossier Tècnic és una publicació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, de universitats i centres de recerca i del sector.

Font d’informació RuralCat

A Teulades Lleida som especialistes en la construcció de estructures de fusta. Truca’ns i consulta’ns sense compromís. Més de 25 anys d’experiència en la construcció, manteniment, rehabilitació de teulades; estructures de fusta, canals pluvials

Article d’Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural DARP
Article de: Ariadna Grau (Responsable de projectes BIS Structures) Esther Muñoz (Cap Equip, BIS Structures), David García (Soci fundador i director tècnic, BIS Structures)

Article de: Eduard Correal (Dr. Enginyer de Forets. Institut Català de la fusta), Jaume Avellaneda (Dr. Arquitecte LiTA UPC)
Article de: Alina Avellaneda (Professora associada UPC), Laia Haurie (Professora agregada UPC), Ana Maria Lacasta (Catedràtica UPC)
Article de: Maria Pilar Giraldo (Dra. arquitecta CTFC)
No Comments

Post a Comment