Un bon manteniment de la teulada, la millor garantia de la seva durabilitat i funcionalitat

Massa sovint, la teulada és aquella part del nostre habitatge a la qual no li prestem l’atenció necessària. Una desatenció, que a la llarga pot provocar seriosos i costosos problemes, que evitarem amb una mesura tan senzilla com la realització de revisions periòdiques (recomanable un cop a l’any), que serviran per revisar si s’ha produït algun tipus de dany i, en el cas que existeixin, poder arreglar-los abans que la seva solució requereixi de mesures molts més costoses en temps i en diners.

A Teulades Lleida som especialistes en el manteniment de teulades. Per això, no ho dubtis, posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre el millor pla de manteniment per a la coberta del teu habitatge.

Riscos i problemes més freqüents

Les teulades són una de les parts més exposades del nostre edifici, l’acció del temps, les inclemències meteorològiques: el vent, la pluja, la neu… són factors que poden provocar danys com l’aparició d’esquerdes i el trencament de teules – amb el consegüent perill, no només per al propi edifici a través de l’aparició de filtracions, goteres, humitats, sinó també per a la seguretat de les persones-.

Per evitar aquest tipus de patologies és bàsic, en primera instància, comptar amb una bona teulada, instal·lada per professionals especialitzats en la matèria i la utilització de materials d’alta qualitat. Amb aquesta mesura ja tindrem molt de guanyat; no obstant això, és molt convenient contractar un servei de manteniment continuat de la teulada, que també es preocuparà de revisar altres aspectes com trencaments al sostre, neteja de teules, juntures, canalons pluvials, etc …

Aquestes són tan sols algunes de les situacions que poden afectar a les vostres teulades, d’aquí la necessitat i importància de comptar amb un servei professional que s’encarregui de supervisar el seu manteniment. Aquesta petita inversió, ens permetrà estalviar una quantitat molt important de diners i ens ajudarà a que la nostre teulada es mantingui en les millors condicions possibles.

A Teulades Lleida tenim una dilatada experiència prestant serveis de manteniment de teulades, ja sigui a nivell particular, comunitats de veïns, etc … Truca’ns sense compromís, us farem una planificació a mida. Una revisió a temps evitarà seriosos i costosos problema de futur.

Alguns consells bàsics per al manteniment de la vostra teulada

En primera instància, tal com ja hem avançat, la millor opció, més racional i eficient és contractar els serveis d’una empresa especialitzada en la matèria com Teulades Lleida.

Revisió anual

Programar una revisió a l’any de l’estat de la coberta de casa nostra, tant en la seva part “exterior” com el revestiment inferior de la teulada, per comprovar que no ha estat danyat per la humitat.

Neteja de branques

És molt important evitar branques d’arbres prop del sostre. En el cas que n’hi hagi, tallar-les per evitar que freguin o pengin sobre ell. Si es té una llar de foc, s’ha de tenir especial cura que no quedin branques per sobre o massa a prop, per garantir una bona ventilació i reduir el risc de possibles incendis.

Revisió de teules, juntures

Examinar que no hi hagi desperfectes a les teules així com l’estat de les juntes al sostre, tant entre les pròpies teules com a les vores i, si n’hi ha a la xemeneia, conductes de ventilació, les golfes, claraboies i lluernes.

Sanejament general

Una correcta neteja de la nostra teulada ens evitarà molts problemes. Netejar les teules i les juntures no només de brutícia, sinó també de nius d’ocells, aranyes, insectes i fongs. El mateix per a les antenes de televisió i qualsevol altre objecte instal·lat al sostre.

Bon estat canals pluvials

Treure totes les fulles caigudes dels arbres que s’acumulin en els canalons de desguàs, sobretot a la tardor i principis de l’hivern. En aquestes èpoques, les fulles poden bloquejar els conductes i generar que l’aigua s’estanqui allà, convertint-se en un focus d’insectes, bacteris i altres agents que puguin actuar de manera negativa sobre el sostre i també sobre les parets de la casa (a més de els riscos que comporten per a la salut).

No Comments

Post a Comment